J20: Stark seger mot AIK

J20 passade på att besegra AIK också när Stockholmslagen var på besök i helgen. 3–1 blev det till slut efter att Alexander Bjurström, David Ojamäe och Samuel Solem satt var sin kasse.

Efter storsegern mot Djurgården på lördagseftermiddagen blev det en tätare match när nästa Stockholmslag, AIK, kom på besök vid lunchtid på söndagen. Det hände inte alls mycket i de två inledande perioderna och på de 40 minuterna var det faktiskt bara två mål som protkollfördes – inte en enda utvisning.

Detta började i den första perioden när Alexander Bjurström gjorde 1–0 på pass av Samuel Solem, men sedan replikerade AIK med en kvittering i början av mittenakten och det var en helt jämn tillställning när den tredje perioden drog igång. AIK hade då ett visst övertag i skottstatistiken och strax efter att Brynäs hade klarat av en utvisning för puck out så tog hemmalaget en timeout för att prata igenom sitt spel.

Det tog heller inte allt för lång tid innan timeouten skulle ge resultat. Knappt tre minuter hann passera innan David Ojamäe prickade in 2–1 på pass av Oliver Nordberg och hemmalaget återtog därmed ledningen. Denna ledning släppte man sedan aldrig ifrån sig och med bara ett par minuter kvar att spela kunde Samuel Solem göra 3–1 på bortamålvakten Pontus Hagman.

AIK kom aldrig särskilt nära en reducering i slutet heller och Brynäs tog sin andra seger på lika många dagar mot Stockholmslagen.

Brynäs IF – AIK 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)
Skott: 21–28 (8–10, 9–12, 4–6)
Utv: 4–0 (0–0, 0–0, 4–0)