J20: Revansch mot Luleå

J20 tog revansch på sig själva efter lördagens förlust mot Skellefteå och vann istället söndagsmatchen mot Luleå. 1–3 blev det på tavlan efter en intensiv avslutning där David Ojamäe punkterade med mål i tom kasse.

Victor Söderström inledde målskyttet för Brynäs i Luleå.

Det var revanschlust som hette duga när Brynäs intog Coop Norrbotten Arena vi lunchtid på söndagen. Laget sökte revansch efter lördagens nederlag mot Skellefteå men också förlusten mot Luleå på hemmaplan tidigare under hösten.

Det gick också bättre för Brynäs när man ställdes mot Luleå. Inte ens fyra minuter hade man hunnit spela innan Jesper Boqvist kunde servera Victor Söderström med en fin passning, som den unge backen förvaltade väl. 0–1 gjorde han då på Filip Gustavsson och Brynäs fick vind i seglen direkt.

När pucken sedan, lite turligt, hittade sig in i målet via Lucas Gustavsson så stod det plötsligt 0–2 och gästerna hade ett bra utgångsläge inför resten av matchen. Denna ledning höll man sedan faktiskt också riktigt länge, men Samuel Ersson skulle dock inte få hålla nollan.

Luleå reducerade nämligen till 1–2 när det var fyra minuter kvar av ordinarie matchtid och minuten senare tog hemmalaget timeout samt plockade målvakten för att få in en extra utespelare. Men någon kvittering kom aldrig. Istället kunde David Ojamäe sätta punkt för matchen när han gjorde 1–3 i tom kasse och Brynäs tog med sig tre sköna poäng från Norrbotten.

Luleå HF – Brynäs IF 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)
Skott: 38–19 (12–5, 10–6, 16–8)
Utv: 2–8 (0–4, 2–2, 0–2)