J20: Bra boxplay stoppade Djurgården

J20 vann bortamatchen mot Djurgården på lördagseftermiddagen – och detta tack vare bland annat två mål i numerärt underläge. 2–4 blev det på tavlan efter att backen Adam Boqvist gjort två av målen. 
 
Adam Boqvist svarade för två av målen i bortasegern mot Djurgården. 
 
Serieledande Brynäs styde på lördagen bussen mot Stockholm och Hovet för toppmöte med Djurgården. Efter onsdagens storseger hemma mot Mora var det ett lag med bra själförtroende som äntrade isen och det var därför inte alls konstigt att bortalaget gjorde matchens första mål tio minuter in på den första perioden. Då var det backen Adam Boqvist som slog till och trots en utvisning vardera på lagen i perioden så höll sig det resultatet till pausvilan. 
 
Men där var Djurgården aningen hetare på gröten och efter sex minuter kom kvitteringen på Samuel Ersson i bortakassen. När Brynäs sedan drog på sig en utvisning för holding kändes det som att hemmalaget skulle ta över helt – men icke. Istället kom Oliver Nordberg och Adam Hirsch farande offensivt och den sistnämde återgav Brynäs ledningen med 1–2 – i boxplay! 
 
Återigen kom dock Djurgården tillbaka in i matchen och man kvitterade till 2–2 bara några minuter senare, vilket gav en högintressant tredjeperiod på Hovet. Där började dock Brynäs bäst och Adam Boqvist kunde göra sitt andra mål för matchen när han satte 2–3 när klockan stod på 2:14. 
 
När tiden sedan tickade på så tog Brynäs till slut en timeout för att prata igenom matchens fyra avslutande minuter, men istället för ett lugnt agerande drog man på sig ännu en utvisning för holding i matchen. Då tog Djurgården timeout och plockade ut målvakten i båset, men istället för kvittering och möjlig sudden death så avgjorde Oliver Nordberg när han satte 2–4 med 1:14 kvar att spela. 
 
Brynäs befäster därmed sin serieledning på riktigt och har nu fem poäng ner till de närmast jagande lagen. 
 
 
Djurgårdens IF – Brynäs IF 2–4 (0–1, 2–1, 0–2)
Skott: 32–29 (15–7, 11–12, 6–10)
Utv: 4–6 (2–2, 2–2, 0–2)
Publik: 122 
 
0–1 (10:27) Adam Boqvist (Oliver Nordberg, Adam Hirsch) 
1–1 (26:19) Felix Carenfelt (Albin Grewe, Simon Johansson) 
1–2 (30:07) Adam Hirsch (Oliver Nordberg) SH1
2–2 (33:11) Adam Falk (Albin Grewe, Felix Carenfelt)
2–3 (42:14) Adam Boqvist (Oscar Birgersson, Max Lundén) 
2–4 (58:46) Oliver Nordberg (Adam Hirsch, Tim Henriksson) SH1 ENG