J18: Uddamålsförlust mot BIK Karlskoga

J18 föll med uddamålet hemma mot BIK Karlskoga på torsdagskvällen. Hela nio mål blev det i matchen, som slutade 4–5, och Brynäs segersvit på tolv matcher bröts därmed.

Jesper Eriksson gjorde sitt nionde mål för säsongen när han kvitterade till 4–4, men Brynäs orkade inte hela vägen mot BIK Karlskoga.

Det blev en målfest som hette duga när Brynäs och BIK Karlskoga drabbade samman i Gavlerinken på torsdagskvällen. Målskyttet började redan efter fyra minuters spel, då hemmalagets Max Miller gjorde 1–0 på målvakten William Klas. Men gästande BIK Karlskoga repade sig snabbt och, i boxplay, kunde man kvittera till 1–1 bara några minuter senare.

När det sedan återstod sju sekunder av den första perioden tog också gästerna ledningen med 1–2 efter ett skott från Hugo Bergström. I början av den andra perioden drog sedan BIK Karlskoga även ifrån till 1–4 och Brynäs var inte långt ifrån en timeout i det läget.

Man lyckades dock reda ut sitt spel utan en timeout och när matchen hade nått sin ungefärliga halvtid så gick det fort för hemmalaget att växla upp. Abbe Broberg började med att reducera till 2–4 och inom loppet av fyra minuter var Brynäs sedan tillbaka på banan igen. Victor Barrögård och Jesper Eriksson satte var sin puck i nätmaskorna och det var 4–4 inför den tredje perioden.

Där drog lagen på sig en utvisning vardera, men ingen lyckades förvalta sitt powerplayspel i just denna match. Istället tog BIK Karlskoga tillbaka ledningen när man gjorde 4–5 efter 8.29 och Brynäs fick återigen jaga när matchen började ticka mot sitt slut.

Men trots att man pressade på framåt så var gästernas målvakt omutbar i den tredje perioden. Trots att Brynäs tog ut målvakten kunde BIK Karlskoga hålla undan och Brynäs förlorade därmed sin första match under ordinarie tid i J18 Elit Västra.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 4–5 (1–2, 3–2, 0–1)
Skott: 29–30 (10–10, 10–9, 9–11)
Utv: 12–6 (4–2, 4–0, 4–4)