J18: Storseger mot Hudiksvall

J18 körde gasen i botten när man ställdes mot Hudiksvall i Glysishallen på söndagen. Hela 14–0 tog man hem matchen med efter ett hattrick av Anton Åhrlin, två mål vardera från Oskar Kvist och Jesper Eriksson samt en hållen nolla av Albin Mörck.

Efter torsdagens förlust mot BIK Karlskoga fick J18 en rejäl islossning i bortamatchen mot Hudiksvall på söndagseftermiddagen. Den första perioden gick i ett rasande tempo för bortalaget och när den var färdigspelad stod det 0–7 på tavlan efter bland annat ett hattrick från forwarden Anton Åhrlin och ett skottövertag på hela 33–5.

Målskyttet fortsatte även i den andra perioden, men dock inte i samma tempo. Fyra mål blev det då, genom Victor Barrögård, Emil Lindgren, Victor Söderström och Oskar Kvist, och samtidigt hade Albin Mörck det lugnt och händelselöst mellan stolparna då han inte fick ett enda skott emot sig i mittenperioden.

Med 0–11 på tavlan inför den tredje perioden blev det, som väntat, inte någon särskilt spännande avslutning i Glysishallen. Spelet gick därmed lite i stå i början, men sju minuter in så blev Oskar Kvist tvåmålsskytt när han utökade till 0–12 på pass av Abbe Broberg. Strax därefter kunde just Broberg även han sätta pucken i nätmaskorna fram till 0–13 och Brynäs hade definitivt segern i hamn.

Men Jesper Eriksson ville även han bli tvåmålsskytt i matchen och det såg han till att bli när han gjorde 0–14, som också blev slutresultatet i bortamatchen, där Brynäs till slut vann skottstatistiken med 77–9 och Albin Mörck fick hålla nollan.

Hudiksvalls HC – Brynäs IF 0–14 (0–7, 0–4, 0–3)
Skott: 9–77 (5–33, 0–24, 4–20)
Utv: 2–6 (0–2, 2–0, 0–4)