J18: Serieledning efter 8–1 mot Borlänge

J18 körde på i högt tempo hemma mot Borlänge och vann till slut med 8–1 efter två mål av både Simon Appelquist och Anton Åhrlin. Eftersom Färjestad också förlorade borta mot Örebro så har nu Brynäs också tagit över serieledningen i J18 Elit Västra.

Torsdagskvällen innebar hemmamatch för J18 och just denna gång var det Borlänge som kom på besök till Gavlerinken. Efter en storseger när lagen möttes i Dalarna väntade sig Brynäs en likadan match denna gång, speciellt då bortalaget gick runt på tre femmor.

Brynäs gick också bäst i den första perioden och det började när Abbe Broberg gjorde 1–0 när man endast spelat av 17 sekunder av matchens första powerplay. Därefter verkade målen ramla in bakom bortalagets målvakt och Sebastian Sundlöv, Rasmus Hjalmarsson och Simon Appelquist såg till att man hade en stabil 4–0-ledning inför mittenakten.

Där gick det dock lite trögare för hemmalaget, som slarvade en del, och det dröjde 12 minuter innan nästa mål skulle komma. Detta då Simon Appelquist satte ännu en kasse och blev tvåmålsskytt med sitt 5–0. Man var dock inte nöjda med bara ett mål i den andra perioden, så Oliver Lööf utökade till 6–0 när det återstod 1.49.

Det var därefter fortsatt slarvigt i den tredje perioden och när Borlänge fick med sig pucken och kunde vända spelet så fick Adam Matsson till slut kapitulera mellan stolparna. Gästernas Rasmus Henriksson reducerade till 6–1 efter 8.30 och laget hade även känn på mer i perioden.

Men Brynäs var trots allt det starkare laget i den här matchen och Anton Åhrlin passade även han på att bli tvåmålsskytt när han gjorde både 7-1 och 8–1 i periodens andra halva. I och med att Färjestad också förlorade borta mot Örebro så är det Brynäs som innehåller serieledningen inför lördagens heta seriefinal lagen emellan.

– Det ska bli riktigt spännande att se hur matchen mot Färjestad blir på lördag, det ser jag fram emot, säger huvudtränare Mikael Holmqvist. Det blir nog en jämn och tuff match och det ska bli kul med lite tävling.

– Dagens match är jag väl inte helt nöjd med, sett till spelet. Det blir lite för mycket jaga mål istället för att kämpa för att spela bra, men jag tycker att vi jobbar rätt bra ändå fastän det är lite slarvigt i perioder.

Brynäs IF – Borlänge HF 8–1 (4–0, 2–0, 2–1)
Skott: 43–13 (16–4, 17–5, 10–4)
Utv: 6–4 (2–4, 0–0, 4–0)