J18: Seger mot Örebro

Brynäs tog en skön seger hemma mot Örebro på torsdagskvällen. Efter två mål av både Oskar Kvist och Gabriel Deutsch så blev det till slut 5–2 i Gavlerinken.

Torsdagen har blivit lite av en ordinarie speldag för J18 den här säsongen, och just denna torsdag var det dags för Örebro att besöka Brynäs och Gavlerinken. Men det blev ingen rolig start för bortalaget, som hade Petter Johansson i målet från start. Brynäs öste nämligen på under matchens första 15 minuter och efter att Gabriel Deutsch inlett målskyttet följt av två snabba mål från Oskar Kvist bestämde sig Örebro för att byta målvakt och starta om på nytt.

In kom då Lucas Johansson, men han fick det inte heller allt för lätt mellan stolparna. Men trots det så höll Örebro siffrorna nere och man kunde till och med reducera till 3–1 när man fick chansen i powerplay tidigt i den andra perioden. Dock så blev det inte mer spännande än så hos Adam Matsson i hemmakassen. Brynäs hade koll på matchen och när 4–1 kom genom Gabriel Deutsch så kändes matchen så gott som vunnen.

Örebro fick en till syl i vädret när man fick ett straffslag och reducerade till 4–2, men när domarna gjorde misstaget att utvisa gästerna för sex man på banan när man hade plockat målvakten så satte Jesper Eriksson spiken i kistan när han gjorde 5–2 med 46 sekunder kvar att spela och Brynäs tog därmed hem de tre poängen.

Brynäs IF – Örebro HK 5–2 (3–0, 0–1, 2–1)
Skott: 29–31 (10–7, 6–11, 13–13)
Utv: 10–14 (2–2, 6–4, 2–8)