J18: Seger i Mora

J18 steppade upp och spelade bättre när man tog sig an Mora på bortaplan på söndagen. Efter två av tre bra perioder och ett avslutande mål i tom kasse kunde man ta hem segern med 5–2 i Jalas Arena.

Precis som J20 så var J18 revanschsugna när det var dags för match på söndagseftermiddagen. Men trots det så var det hemmalaget Mora som började bäst när matchen väl drog igång. De inledande fem minuterna blev mycket intensiva och Adam Matsson i Brynäskassen fick göra en hel del kvalificerade räddningar direkt.

Men mitt i pressen från Mora så kunde Brynäs ändå komma emellan med ett mål. Simon Appelquist passade nämligen på att göra det redan efter två minuter och man fick precis den starten man ville ha. Därefter präglades perioden av ett par utvisningar innan Appelquist även avslutade perioden med ett mål, då till 0–2, och det kändes som att Brynäs hade greppet om matchen trots ett jämnt spel.

William Alftberg kunde sedan utöka Brynäsledningen till 0–3 mitt i den andra perioden och då kändes det definitivt som att det var Brynäs match denna söndag. Men Mora gav inte upp för det. När Brynäs åkte ut för holding bara någon minut senare så kom reduceringen till 1–3 som ett brev på posten.

När Brynäs sedan drog på sig ännu en utvisning kunde Mora också göra 2–3 i uppstarten av den tredje perioden och det blev därmed aningen skakigt när nästa utvisning kom för bortalaget. Men det boxplayspelet lyckades man reda ut och man kunde sedan andas ut en aning när Anton Åhrlin skickade in 2–4 på pass av Oliver Lööf och Viktor Persson.

Mora tog då timeout och ett par minuter senare plockade man också ut målvakten i båset för ett sista försök att krypa närmare. Men istället kunde Viktor Persson pricka den tomma kassen med ett skott från egen zon och Brynäs tog till slut hem matchen med 5–2.

Mora IK – Brynäs IF 2–5 (0–2, 1–1, 1–2)
Skott: 27–27 (9–10, 9–7, 9–10)
Utv: 10–14 (2–4, 6–8, 2–2)

0–1 (2.09) Simon Appelquist (Oskar Kvist)
0–2 (19.16) Simon Appelquist (Oskar Kvist, Jesper Eriksson)
0–3 (34.42) William Alftberg (Oliver Lööf)
1–3 (35.48) Adam Edström (Emil Svensson, Charles Eklund) PP1
2–3 (40.28) Adam Edström (Charles Eklund) PP1
2–4 (56.17) Anton Åhrlin (Oliver Lööf, Viktor Persson)