J18: Säker seger mot Falu IF

J18 trummar på i serien och har fortfarande inte förlorat någon match under ordinarie tid. Hemma mot Falu IF blev det 5–1 efter två mål av forwarden Anton Åhrlin och ett skottövertag på 47–12.

J18 Elit Västra stod nästintill tom på matcher på torsdagskvällen. Det var nämligen bara en enda match på schemat, och den gick mellan Brynäs och Falu IF i Gavlerinken Arena. Det var ett Brynäs som innan pucken släpptes hade vunnit elva raka matcher och hemmalaget fick även en bra start på mötet med dalmasarna.

När Falun drog på sig sin första utvisning för matchen passade Abbe Broberg på att sätta 1–0 för Brynäs helt på egen hand. Därefter gick det lite stå i perioden, där Brynäs vann skotten med 14–2, och det blev aningen mer händelserikt i de två efterföljande perioderna.

Två minuter hann man spela av mittenakten innan Victor Barrögård utökade till 2–0 på pass av Oskar Kvist och Viktor Persson och när Emil Lindgren sedan gjorde 3–0 en och en halv minut senare så hade Brynäs kommit igång på riktigt. Anton Åhrlin gjorde därefter 4–0 tio minuter senare och trots att det inte kändes som att gästerna hade så mycket av spelet så kunde man trots det reducera till 4–1 innan pausvilan.

Men Brynäs hade ingenting att oroa sig för denna kväll. Den tredje perioden blev dock lika lugn som den första och det enda som hände, utöver ett par utvisningar, var när Anton Åhrlin fastställde slutresultatet till 5–1 med sitt andra mål för matchen.

Brynäs har nu tolv raka segrar i J18 Elit Västra och man har ännu inte förlorat någon match under ordinarie tid.

Brynäs IF – Falu IF 5–1 (1–0, 3–1, 1–0)
Skott: 47–12 (14–2, 18–2, 15–8)
Utv: 4–6 (2–2, 0–0, 2–4)