J18: Ny derbyseger mot Valbo

Säsonens andra derby slutade även det med seger för J18 när man tog sig an Valbo i NickBack Arena. 8–0 blev segersiffrorna efter två mål av Abbe Broberg och en hållen nolla från Albin Mörck.

Efter storsegern i Gavlerinken var det åter dags för Brynäs och Valbo att drabba samman i ett derby – denna gång i NIckBack Arena. Brynäs höll i taktpinnen även denna gång, men siffrorna skenade inte iväg lika mycket denna söndag. Detta trots att Brynäs drog ifrån till en tremålsledning efter den första perioden, då Abbe Broberg nätat dubbelt upp och Oskar Kvist briljerat med ett mål i boxplay.

Den andra perioden blev dock lugnare målmässigt. Sebastian Miedema inledde förvisso med att utöka till 0–4 efter bara 47 sekunder, men efter det var det endast utvisningar som präglade matchprotokollet. Brynäs drog på sig totalt 20 utvisningsminuter i perioden, varav en misconduct på tio minuter, men Valbo hade ändå svårt att hitta nätet bakom Albin Mörck.

Det blev heller inte bättre för hemmalaget när Jesper Eriksson gjorde 0–5 bara 55 sekunder in på den tredje perioden och trots att man klarade av två boxplay på kort tid så kunde man inte hindra Oliver Lööf från att sätta 0–6 efter 13 minuter.

Men Brynäs var inte klara för det. Det rasslade till en aning när det bara var två minuter kvar av matchtiden och inom loppet av 46 sekunder hade både Axel Westlund och Gabriel Deutsch gjort var sitt mål för att sätta slutresultatet till 0–8, vilket också betydde att Albin Mörck fick hålla nollan i mötet.

Valbo HC – Brynäs IF 0–8 (0–3, 0–1, 0–4)
Skott: 18–53 (11–16, 5–12, 2–26)
Utv: 8–22 (2–2, 2–20, 4–0)