U16: Storseger i första matchen

U16 tog snyggt hem första matchen i åttondelsgruppspelet. Hemma mot Leksand blev det förkrossande 8–2 efter att åtta olika spelare hittat nätmaskorna.

Som segrare i U16 Elit Västra fick Brynäs fördelen att spela åttondelsgruppspelet på hemmaplan i Gavlerinken. Laget inledde därmed gruppspelet med att ta emot Leksand på fredagseftermiddagen. Där blev det först en trevande inledning och det hann gå över femton minuter innan matchens första mål skulle falla.

Just detta stod lagkaptenen Victor Barrögård för, i powerplay, och Brynäs fick den start man ville ha på matchen. Men Leksand kom snabbt tillbaka och minuten senare var det 1–1 efter att gästernas Arvid Leremar lämnats ensam i slottet.

Men när det var endast tolv sekunder kvar av den första perioden tog Abbe Broberg vara på ett fint läge på vänsterkanten och 2–1 satt som en smäck bakom bortamålvakten. Brynäs gasade sedan på rejält i den andra perioden och genom Oskar Kvist, Filip Ek och Isac Enmarker utökade man ledningen till 5–1 efter hela 20–4 i skott.

Leksand fick heller ingen chans att komma in i matchen för bara 47 sekunder in på den tredje perioden kunde Rasmus Hjalmarsson sätta 6–1 efter en snygg passning bakom ryggen från Filip Ek. Gästerna kom till slut emellan med ännu en reducering fram till 6–2, men närmare än så kunde man inte komma.

Brynäs ökade dessutom på till både 7–2 och 8–2 genom Noël Lengstam och Adam Melkersson och laget tog en mycket stabil seger i den första matchen.

Brynäs IF – Leksands IF 8–2 (2–1, 3–0, 3–1)
Skott: 48–22 (13–8, 20–4, 15–10)
Utv: 8–10 (4–4, 0–4, 4–2)