U16: Klart för semifinal!

U16 är klara för semifinal efter två vinster i kvartsfinalsgruppspelet i Kumla. På söndagen blev man klara som andra lag, efter Örebro, efter att ha besegrat just dem med 4–3. Brynäs snor alltså den andra semifinalplatsen före Linköping på samma poäng.

Efter en seger och en förlust på de inledande matcherna i gruppspelet väntade värdlaget Örebro i kvartsfinalsgruppspelets sista match på söndagen. Och eftersom Linköping, som var laget Brynäs behövde ta sig förbi, endast hade +1 i målskillnad efter sin avslutande match mot Nacka behövde Brynäs endast vinna under full tid för att ta sig vidare till semifinal.

Och det var kanske därför det blev lite avvaktande i den första perioden mot Örebro. Bägge lagen verkade känna på varandra en aning och det var både händelselöst och mållöst i inledningen. Målen skulle istället falla i den andra perioden – och det med råge.

Knappt två minuter in satte nämligen Brynäs igång. På pass från Adam Melkersson kunde David Olsson hitta nätmaskorna och det var 1–0 på tavlan till de svartklädda. Bara någon minut senare fortsatte laget att dundra framåt och Oskar Kvist kunde då utöka till 2–0 på Örebros målvakt.

Man skulle kunna tro att det var över där, men så var inte fallet. Efter att Örebro stuckit emellan med en reducering till 2–1 drog Brynäs ifrån och från Axel Westlund och Adam Melkerssons klubbor kom även 3–1 och 4–1 innan den andra perioden var färdigspelad.

Brynäs hade därmed ett rejält försprång när den tredje perioden drog igång, men Örebro hade inte givit upp. Det blev då onödigt spännande när Örebro kröp så nära att det bara skiljde ett mål med fem minuter kvar att spela. Och trots ett par farliga lägen mot Albin Mörck så kom aldrig någon kvittering – till Brynäs lättnad.

I och med trepoängaren klev Brynäs alltså om Linköping i tabellen och knep semifinalsplatsen efter Örebro. Semifinalen spelas den första april.

Brynäs IF – Linköping HC 2–4 (1–3, 0–0, 1–1)
Skott: 24–34 (7–12, 10–10, 7–12)
Utv: 8–4 (4–2, 2–2, 2–0)