U16: Gruppsegrare i åttondelen

U16 tog sig med storartad stil igenom åttondelsgruppspelet i Gavlerinken. Efter två raka segrar mot Leksand och Modo tog man även en tredje seger på lika många dagar när Skellefteå stod för motståndet. Det blev till slut 5–2 och Brynäs gick därmed obesegrade genom åttondelen

Med två segrar på två dagar i bagaget laddade Brynäs om för att ställas mot Skellefteå i en sorts gruppfinal på söndagen. Laget som vann matchen skulle nämligen också vinna gruppen och därför blev det en lite trevande inledning när lagen kände på varandra.

Men den första perioden skulle i alla fall få se ett mål falla. När Skellefteå drog på sig matchens första utvisning slog Anton Åhrlin till och gjorde 1–0 till hemmalaget. Det var dock inte förrän i den andra perioden som Brynäs riktigt skulle ta tag i matchen.

Innan fem minuter hade spelats av mittenakten hade Brynäs nämligen fint utökat till både 2–0 och 3–0 genom Adam Melkersson och Oskar Kvist och när även Filip Ek satte lagets fjärde mål kändes det som att man skulle få det enkelt även i söndagens match.

Skellefteå var dock på tårna och man kunde reducera till både 4–1 och 4–2 innan pausvilan mellan den andra och tredje perioden. Man hade också bud på mer framåt men Albin Mörck var bra med mellan stolparna. När sedan Oskar Kvist blev tvåmålsskytt fram till 5–2 i den tredje perioden kändes saken så gott som klar.

Det blev heller inga fler mål i matchen och Brynäs gick obesegrade genom gruppspelet med hela 21–4 i målskillnad på de tre matcherna. Laget är nu dessutom rankade som nummer 1 i hela Sverige efter tre raka segrar i åttondelsgruppspelet.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 5–2 (1–0, 3–2, 1–0)
Skott: 28–25 (11–8, 12–9, 5–8)
Utv: 4–2 (0–2, 0–0, 4–0)