J20: Stark vändning i Timrå

J20 fick en tung start borta mot Timrå på torsdagskvällen, men efter halva matchen ryckte man upp sig och genom fem raka mål lyckades man vända underläge 3–0 till seger med 3–5. Detta efter att ha gjort hela fyra mål i den tredje perioden.

Det har gått tungt för J20 på senaste tiden och man föll dubbelt upp hemma mot Malmö och Växjö under helgen som var. När man dessutom skulle spela match samtidigt som A-laget på torsdagen fick man klara sig med tre femmor och en extraforward borta mot Timrå.

Och den första halvan av matchen gick även rätt tungt för laget. Timrå inledde med att ta ledningen när det endast återstod 35 sekunder av den första perioden och när hemmalaget sedan utökade till både 2–0 och 3–0 i mittenakten verkade uppförsbacken bara bli längre. Men Brynäs gav aldrig upp och man fick känn när Manne Mattisson kunde reducera till 3–1 inför pausvilan.

Där och då bestämde sig även Brynäs för att kämpa sig tillbaka in i matchen – och det var precis det man gjorde. 15 sekunder in på den tredje perioden gjorde Adam Hirsch 3–2 och efter det kunde Brynäs tugga på framåt. Erik Broman kvitterade sedan till 3–3 efter 7.12 och när Timrå sedan utvisades för en slashing med fyra minuter kvar av matchtiden tog Brynäs timeout.

Just det powerplayläget tog också laget vara på. Efter knappa 70 sekunders spel i fem-mot-fyra kunde Pontus Edman fullborda vändningen när han satte 3–4 på pass av Manne Mattisson och Casper Evertsson. Knappt två minuter senare tvingades då Timrå till en timeout och man plockade även ut målvakten Jakob Hellsten i båset för en extra utespelare.

Det gick dock inte som hemmalaget hade tänkt sig. Med åtta sekunder kvar att spela kunde Oliver Nordberg göra 3–5 i tom kasse och Brynäs fick äntligen med sig en trepoängare igen.

Timrå IK – Brynäs IF 3–5 (1–0, 2–1, 0–4)
Skott: 36–23 (7–8, 20–5, 9–10)
Utv: 8–10 (4–0, 2–8, 2–2)