J20: Förlust i första åttondelen

Det var ett stjärnspäckat Timrå som kom på besök i Gavlerinken under onsdagskvällen för den första matchen i åttondelsfinalen. Brynäs fick inte hål på Brattström i Timråmålet och efter Jonathan Dahléns fyra kassar hade man egentligen ingen chans.

Timrå öppnade starkt redan i den första perioden och ledde med 3-0 efter att Jonathan Dahlén nätat två gånger om. Hemmalaget skapade heta målchanser, bland annat i form av ett friläge och en träff i stolpen men pucken vill inte in bakom Brattström.
Den andra perioden skulle bli några mål fattigare, men innan den var slut hade Dahlén skickat in sin tredje puck för kvällen bakom Felix Sandström. Brynäs hade chansen i numerärt överläge två gånger om, men lyckades inte hitta nätmaskorna hur mycket man än försökte. Man vann skotten och hade spelövertaget, det var bara målen som fattades.

Man tog en tidig timeout i den sista och tredje perioden men tyvärr hjälpte det inte. Dahlén hittade in i målprotokollet ännu en gång när han fastställde slutresultatet till 5-0 i numerärt överläge och Timrå vann rond nummer ett. Den andra matchen i denna serie spelas på fredag i Timrå med start kl 19.00.

Brynäs IF - Timrå IK 0-5 (0-3, 0-1, 0-1)
Skott: 30-34 (9-12, 14-10, 7-12)
Utv: 4-4 (2-0, 0-4, 2-0)