J18: Förlust i första kvarten

J18 / Permalink / 0
Brynäs avlossade skott efter skott mot Västeråsmålvakten Jesper Wallstedt i kvartsfinalen på torsdagskvällen – men det hjälpte inte. Skotten ville inte in och istället kunde hemmalaget vinna med 2–0 efter ett sista mål i tom kasse. Matchserien vänder nu till Gävle under lördagen. 
 
 
Efter en ganska lätt resa mot Vännäs i åttondelen var det dags för Brynäs att ta sig an Västerås i kvartsfinalen. Ett lag som i sin tur skickat Färjestad på semester i sin åttondelsserie och det visade sig just varför Västerås lyckats göra det när det var matchdags på torsdagskvällen. 
 
Och det stavades Jesper Wallstedt. Västeråsmålvakten var nästintill omänsklig i sin kasse och var, tillsammans med Samuel Ersson i vitt, de största anledningarna till att det var 0–0 efter två perioder – trots 15–31 i skott på samma tid. 
 
Men Västerås fick någon sorts energikick av det hela och när man bara hade spelat 37 sekunder av den tredje perioden fick laget till slut hål på Samuel Ersson – vilket betydde 1–0 till hemmalaget.
 
Brynäs fortsatte sedan ha det svårt att både komma in på mål och få till vassa lägen mot målet och när man också blev tvungna att ta ut Ersson i båset i slutminuterna kom punkteringen från hemmalagets sida. 2–0 till Västerås alltså och man tog därmed också hem den första kvartsfinalen. 
 
Nästa match spelas i Gavlerinken på lördag och då måste Brynäs vinna för att ha chansen att gå vidare till JSM-helgen i Nyköping. 
 
 
VIK Västerås HK – Brynäs IF 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)
Skott: 28–42 (6–15, 9–16, 13–11)
Utv: 6–18 (0–14, 4–2, 2–2)
Publik: 312
 
1–0 (40.37) Filip Cederqvist (Elias Rosén) 
2–0 (59.32) Wilmer Skoog ENG
Till top