J18: Brynäs utslaget ur slutspelet

Brynäs hade känn på Västerås i hemmamatchen på lördagen, men det ville sig inte denna gång heller. Trots lika tio minuter in på den tredje perioden fick Västerås det sista ordet när det till slut blev 3–6 på tavlan. J18 är därmed utslagna ur slutspelet.

Efter en jobbig torsdagskväll i Västerås vände kvartsfinalen till Gävle och Gavlerinken på lördagen. Även där blev det en tuff start för Brynäs, som hamnade i underläge med 0–1 efter 14.52. Men denna gång var man snabbt med på noterna och inte ens 30 sekunder senare hade lagkapten Linus Udd-Hellgren kvitterat till 1–1 på pass av Marcus Westfält och David Ojamäe.

I den andra perioden gick det dock tyngre för hemmalaget. Samuel Ersson fick släppa två puckar förbi sig inom loppet av cirka en minut och då blev det läge för timeout för de svartklädda. Detta gav dock inget resultat just i den perioden och istället fick laget sitta av ett par utvisningar för bland annat roughing.

Brynäs skulle dock komma tillbaka i matchen. I ett powerplayläge tidigt i den tredje perioden reducerade Gabriel Seger till 2–3 och laget fick känn på mer. Mitt i perioden kvitterade sedan också Adam Bäckehag till 3–3 med ett välplacerat skott i det bortre krysset och man fick en känsla av att en vändning var nära.

Men så skulle det inte bli. Västerås verkade vara mycket mer på hugget i matchen och med strax över två minuter kvar kunde gästerna göra 3–4 på Ersson. När sedan också 3–5 kom bara 40 sekunder senare firade Västerås vilt i sitt bås.

Brynäs försökte en sista gång genom att ta ut Samuel Ersson i båset för en extra spelare, men det resulterade bara i att Västerås kunde göra 3–6 i tom kasse. Brynäs är därmed utslagna ur SM-slutspelet efter två raka förluster.

Brynäs IF – VIK Västerås HK 3–6 (1–1, 0–2, 2–3)
Skott: 37–32 (8–7, 13–15, 16–10)
Utv: 24–8 (4–2, 14–2, 6–2)