U16: Förlust i Leksand

U16 förlorade onsdagens rivalmatch mot Leksand med 6–3. Målskyttar för bortalaget Brynäs var David Olsson, Oskar Kvist och Oliver Lööf.

Brynäs fick en ganska bra start på bortamatchen mot Leksand under onsdagskvällen. Efter en lite avvaktande inledning på matchen kunde David Olsson hitta rätt med 0–1 efter 16.44. Men Leksand jobbade snabbt sig tillbaka och bara två minuter senare kom kvitteringen fram till 1–1.

I den andra perioden tog sedan hemmalaget också ledningen med 2–1 i ett tidigt powerplay och trots att Brynäs kom tillbaka och kvitterade genom Oskar Kvist så var det Leksand som hade kommandot i mittenperioden. Hemmalaget drog ifrån till hela 5–2 efter en rad utvisningar på Brynäs och bortalaget fick en tung uppförsbacke inför den tredje perioden.

Där utökade sedan Leksand också till 6–3 och Brynäs kunde aldrig riktigt komma in i matchen. Oliver Lööf reducerade till 6–3 efter 5.38 och det blev också slutresultatet i rivalmötet.

Leksands IF – Brynäs IF 6–3 (1–1, 4–1, 1–1)
Skott: 35–31 (7–12, 12–11, 16–8)
Utv: 8–12 (2–0, 2–8, 4–4)