U16: Enmarker tvåmålsskytt i segern mot Mora

Brynäs tog en klar seger mot Mora på fredagskvällen. Man låg dock under med 0-2 i första perioden men jobbade sig in i matchen och kunde till slut hämta hem alla tre poängen. Stor matchvinnare var Isac Enmarker med två mål och två assist.

Fredagen den trettonde skulle oturligt nog börja på sämsta tänkbara sätt. Redan efter 45 spelade sekunder släppte hemmalaget in den första pucken. Efter ett numerärt överläge pressade Mora på yterliggare och det stod 0-2 på tavlan. Det såg mörkt ut, men innan matchklockan nådde slutet av den första perioden hade Brynäs skickat in reduceringen till 1-2 och kvällens bäste poängplockare Isac Enmarker kvitterade i numerärt överläge efter att Mora dragit på sig en holding.

Inför andra var det ett mer bestämt hemmalag som kom ut på isen. Mora hade chansen att kvittera i fem mot tre, efter att Brynäs tagit ledningen genom Oliver Lööf i början av mittakten, men Adam Mattsson spelade säkert i Brynäskassen. Istället var det hemmalaget som skulle ta till vara på sitt power play när Adam Melkersson är sist på pucken och ger Brynäs en ökad ledning med 4-2. Mittenperioden skulle visa sig vara Brynäs helt och hållet. Filip Ek får en kanonpassning av Marcus Uusitalo som bara kan störta på mål och stänka dit 5-2. Båda lagen visade heta känslor i slutet av perioden med 5-2 stod sig till den sista akten.

Isac Enmarker gör sitt andra mål för kvällen när han ökar på till 6-2 och då känns det som att Mora inte har så mycket mer att komma med. Man reducerar visserligen i slutminuterna men det är Brynäs som visar sig vara det starkaste och målfarligaste laget kvällen till ära trots att Mora vann skottstatistiken.

Brynäs IF - Mora IK 7-3 (2-2, 3-0, 2-1)
Skott: 36-38 (8-15, 14-7, 14-16)
Utv: 36-12 (2-2, 14-10, 20-0)