U16: Brynäs nollade serieledarna

U16 gjorde en storartad match mot serieledande Örebro i Gavlerinkens B-hall på lördagen. Hemmalaget vann till slut med 2–0 efter att Albin Mörck hållit nollan.

Det var ett taggat hemmalag som intog B-hallen under lördagens match. På besök var nämligen serieledande Örebro och Brynäs hade alla chanser att krypa närmare förstaplatsen genom en seger i matchen. Man fick dock en ganska jobbig start på det hela.

Knappa 1.23 in på den första perioden åkte hemmalaget på ett matchstraff och man fick kämpa på hårt i boxplay. Detta klarade man dock galant och den första perioden gick till slut mållös efter 7–15 i skottstatistiken.

När den andra perioden sedan drog igång hann det bara gå fem minuter innan matchens första mål skulle komma. Detta stod Max Grundel för när han gjorde sitt första i U16-tröjan och Brynäs kopplade grepp om matchen. När Abbe Broberg sedan fyllde i med 2–0 tre minuter in på den tredje perioden kändes det också som att Brynäs faktiskt skulle vinna matchen.

Med fint målvaktsspel från Albin Mörck och ett bra försvar lyckades man också med just detta och laget vann matchen med just 2–0. Nu ligger man bara två ynka poäng bakom Örebro i tabellen och det blir en spännande avslutning på serien.

Brynäs IF – Örebro HK 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Skott: 25–31 (7–15, 6–11, 12–5)
Utv: 29–6 (27–2, 2–0, 0–4)