J20: Tung förlust i Malmö

Det blev en tung start på bortaturnén söderut för J20. I Malmö var det ingenting som riktigt stämde för laget och man förlorade matchen med 7–1.

Efter två förluster i inledningen av Topp 10-spelet drog Brynäs söderut för att ta sig an Malmö och Växjö på två dagar. Lördagens match mot Malmö inleddes ändå hyfsat och man klarade av både ett fem-mot-tre-läge och två andra utvisningar i första perioden.

Men den andra perioden fick en tuff start i och med att Malmö fick hål på Oliver Dackell efter bara 13 sekunder och efter det rann det som iväg för hemmalaget. När mittenakten var färdigspelad var det 3–0 på tavlan och det såg ut som en tung uppförsbacke för Brynäs att klättra upp för.

Man fick dock en glimma hopp när Pontus Edman reducerade till 3–1 i uppstarten av den tredje perioden, men roligare än så skulle man inte få ha det. Malmö öste på framåt och skickade in hela fyra mål till i perioden och det blev till slut 7–1 som skrevs som slutresultat.

Malmö IF – Brynäs IF 7–1 (0–0, 3–0, 4–1)
Skott: 45–20 (11–9, 19–7, 15–4)
Utv: 8–28 (2–8, 4–16, 2–4)