J20: Norra vann kampen om seriesegrarna

Brynäs tog revansch på sig själva efter förlusten mot Malmö på lördagen. På söndagen besegrade man så södra seriens vinnare, Växjö, med 5–2 – det sista målet i tom kasse.

Efter den tunga förlusten mot Malmö på lördagen tog Brynäs tag i sakerna rejält när man intog Småland och mötet med Växjö på söndagen. Det började också riktigt bra när Casper Evertsson gjorde 0–1 efter bara fyra minuters spel. Men det var ett hemmalag som inte gav upp i första taget och det var därför 2–2 efter den första perioden, då även Samuel Asklöf nätat för Brynäs.

Växjö drog även på sig en utvisning i slutet av den första perioden och den utnyttjade Brynäs på en gång när den andra perioden drog igång. Isac Sjöman stod då som målskytt och det var 2–3 på tavlan. Brynäs jobbade sedan på mycket bra defensivt i perioden och man klarade dessutom av ett fem-mot-tre-läge efter två utvisningar tätt inpå varandra.

I den tredje perioden ökade sedan Alexander Bjurström på till 2–4 och när tiden började ticka ner plockade Växjö ut sin målvakt för att pressa på för en reducering och eventuellt en kvittering. Men så blev inte fallet och med ynka en sekund kvar av matchtiden kunde Adam Hirsch sätta 2–5 i tom kasse.

Växjö Lakers HC – Brynäs IF 2–5 (2–2, 0–1, 0–2)
Skott: 41–25 (13–9, 15–10, 13–6)
Utv: 6–8 (4–2, 0–6, 2–0)