J20: Förlust mot Frölunda

Trots en kanonstart på matchen med 1–0 efter sju minuter föll Brynäs hemma mot Frölunda på lördagen. Gästerna vände och vann till slut med 6–2 efter en stark andraperiod.

Det var inte riktigt Brynäs dag när det vankades match mot Frölunda i Topp 10. Trots detta fick man en bra start när Manne Mattisson hittade nätmaskorna med 1–0 redan sju minuter in i den första perioden. Men man fick inte vara glada särskilt länge. Inom loppet av mindre än en minut hade Frölunda kvitterat och vänt till 2–1 genom Jakob Olsson och Kalle Miketinac.

I uppstarten av den andra perioden satte sedan JVM-backen Rasmus Dahlin 1–3 med ett välplacerat skott och Brynäs hamnade i brygga. Detta utnyttjade också Frölunda och 1–3 blev hastigt 1–5 efter 40 spelade minuter.

Brynäs pressade sedan på flertalet gånger för att få in pucken i mål men det ville sig inte riktigt för laget. Alexander Bjurström lyckades till slut få hål på målvakten Arvid Söderblom när han skrinnade iväg och satte 2–5 mellan benen på honom, men när Frölunda sedan vände och gjorde 2–6 bara några minuter senare var det egentligen klart.

Matchen slutade just 2–6 och Brynäs får tagga om inför söndagens match mot HV71. Den drar igång redan 11.00 på söndagsförmiddagen!

Brynäs IF – Frölunda HC 2–6 (1–2, 0–3, 1–1)
Skott: 31–28 (8–9, 10–14, 13–15)
Utv: 2–2 (0–0, 2–0, 0–2)