J18: Stark tredjeperiod när Brynäs vann

J18 tryckte gasen i botten i söndagens match mot Björklöven och tog till slut hem matchen med 7–2, trots ett rejält skottövertag från hemmalaget. Både Albin Kedbrant och Linus Udd-Hellgren blev tvåmålsskyttar i matchen.

Brynäs följde upp lördagens seger mot Modo med att ta sig an Björklöven i Umeå på söndagseftermiddagen. Man fick också en riktigt bra start på matchen, då U16:s Oskar Kvist skickade in ledningsmålet efter bara 4.31. Albin Kedbrant fyllde sedan i med 0–2 några minuter senare och Brynäs kopplade grepp om matchen.

Björklöven kom dock tillbaka och reducerade innan pausvilan och i uppstarten av den andra perioden kunde man också kvittera till 2–2. Det gick sedan lite fram och tillbaka i perioden och i den sista minuten tilldömdes Brynäs ett straffslag. Det tog Albin Kedbrant snyggt hand om och det var 2–3 på tavlan.

I den tredje perioden öste sedan Brynäs på rejält och man gjorde hela fyra mål under de 20 minuterna. Dessa gjordes av Linus Udd-Hellgren, Oscar Birgersson och till slut Max Lundén – som hittade den tomma kassen när Björklöven plockade ut sin målvakt. Lagkapten Udd-Hellgren svarade för två av målen och det ena kom när laget spelade powerplay.

Brynäs vann till slut alltså matchen med 7–2 och har två segrar av två möjliga denna helg.

IF Björklöven – Brynäs IF 2–7 (1–2, 1–1, 0–4)
Skott: 43–31 (17–12, 15–5, 11–14)
Utv: 6–8 (2–4, 2–2, 2–2)