J18: Stabil rivalseger mot Leksand

Efter en mycket stark och effektiv förstaperiod kunde J18 till slut ta hem rivalmatchen mot Leksand med 4–1. Tvåmålsskytt i matchen blev Samuel Solem, som gjorde de två inledande målen.

Med sex raka segrar i bagaget sökte Brynäs efter en sjunde när man tog emot rivalerna Leksand hemma i Gavlerinken på söndagen. Man gjorde också en riktigt bra förstaperiod och när Samuel Solem hade gjort både 1–0 och 2–0 inom loppet av sex minuter tog gästande Leksand en timeout.

Men den hjälpte inte, för bara sju minuter senare kunde William Alftberg utöka till 3–0 efter en grötig situation framför Leksandskassen och det var precis det resultatet man hade när det vankades periodpaus.

Leksand tog sedan över spelet en aning i den andra perioden men med en stabil Samuel Ersson i hemmakassen blev det inga insläppta mål bakåt. Istället ökade Albin Kedbrant på till 4–0 efter 14.34 och Brynäs hade ett järngrepp om matchen.

Man blev sedan aningen tillbakatryckta i den tredje perioden och Leksand försökte vilt få puckarna i nätet. Detta lyckades, till slut, då Samuel Ersson fick ge upp sin nolla i boxplay. Närmre än så kom dock inte Leksand och Brynäs tog sin sjunde raka seger i J18 Allsvenskan Norra.

Brynäs IF – Leksands IF 4–1 (3–0, 1–0, 0–1)
Skott: 27–36 (14–9, 11–13, 2–14)
Utv: 6–8 (0–2, 2–4, 4–2)