J18: Säker seger mot Västerås

Med hjälp av en mycket stark andraperiod från Brynäs sida tog man hem lördagens match mot Västerås med 4–1 – det sista i tom kasse med 1.25 kvar att spela.

Det var lite trögstartat från bägge lagen när Brynäs och Västerås drabbade samman i Gavlerinken på lördagen. Den första perioden gick också mållös trots att bägge lagen fick chanser i numerärt överläge. Istället var det i den andra perioden majoriteten av matchens mål skulle komma.

Och just den perioden började bra från hemmalaget. Brynäs pressade på så hårt att man tvingade Västerås till en timeout efter 6.30. En minut och 15 sekunder senare satte sedan Isac Sjöman 1–0 när han skickade iväg ett välplacerat skott från sin backplats.

Brynäs fyllde sedan i med 2–0 genom Marcus Westfält ett par minuter senare och man kopplade järngrepp om matchen. När sedan William Alftberg petade in 3–0 i slutet av den andra perioden kändes det också som att segern var i hamn.

Det var den också. Även fast Västerås reducerade mitt i den tredje perioden så kunde Brynäs säkert förvara sina tre poäng. När gästerna sedan plockade ut sin målvakt för att chansa med en extra utespelare kunde Gabriel Seger distinkt sätta 4–1 och ta död på matchen.

Brynäs IF – VIK Västerås IK 4–1 (0–0, 3–0, 1–1)
Skott:33–12 (8–4, 12–2, 13–6)
Utv:4–4 (4–2, 0–0, 0–2)