J18: Premiärkross mot Skellefteå

J18 körde över Skellefteå i premiären av Allsvenskan Norra på lördagen. Hela 8–2 blev slutresultatet efter att Brynäs tryckt gasen i botten hela matchen.

Det gick snabbt för Brynäs att pricka nätmaskorna i 2017 års första match – mot Skellefteå i Gavlerinkens B-hall. Efter bara 2.15 satte nämligen lagkapten Linus Udd-Hellgren 1–0 på förre Brynäsaren Ludwig Agell och man fick en smakstart på J18 Allsvenskan Norra. Innan perioden var färdigspelad hade också Abbe Broberg, från U16, och David Ojamäe mäktat med var sitt mål och det var 3–0 på tavlan inför mittenakten.

När då Victor Söderström utökade till 4–0 när det bara hade gått 3.52 av den andra perioden valde Skellefteå att växla målvakter och in kom istället Erik Åström. Det skulle dock inte gå så mycket bättre för honom, trots att Skellefteå fick in en reducering till 4–1 i sitt powerplay. Brynäs fortsatte att ösa på framåt och Marcus Westfält passade först på att sätta 5–1 innan det mest var utvisningar som präglade perioden.

Brynäs fick således chansen i ett sent powerplay och med bara en sekund kvar av mittenakten kunde David Ojamäe hitta nätet ännu en gång, vilket gjorde att det stod 6–1 efter två perioder. Sedan blev det åka av i inledningen av den tredje. Backarna Sebastian Miedema och William Alftberg passade båda två på att skicka pucken i mål och Brynäs gick ifrån till 8–1 fyra minuter in på den tredje perioden.

Med en säker seger i hamn var det aningen avslappnat mot slutet, vilket också gjorde att Skellefteå kunde hitta in med ett nytt mål, 8–2, som också blev slutresultatet.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 8–2 (3–0, 3–1, 2–1)
Skott: 31–21 (7–9, 13–10, 11–2)
Utv: 10–10 (2–0, 6–8, 2–2)