J18: En poäng i Karlstad

Efter sju raka trepoängare i J18 Allsvenskan Norra kom det ett poängtapp när Brynäs ställdes mot Färjestad i Löfbergs Arena. Hemmalaget vann till slut på övertid, efter att Brynäs hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge, och matchen slutade 3–2.

Sebastian Miedema gjorde ett av målen när Brynäs hämtade upp till 2–2.

Brynäs har gått som tåget i J18 Allsvenskan och man har tagit sju av sju segrar i inledningen av serien. På söndagseftermiddagen blev det dock tuffare för laget då man spelade mot Färjestad på bortaplan. Lagen höll förvisso jämna steg i den första perioden, som blev mållös, och det var istället i de följande perioderna som målen skulle falla.

Där var det Färjestad som var först in i målprotokollet. 1.49 in på mittenakten fick hemmalaget hål på Johannes Persson och 1–0 var då ett faktum. Knappt sju minuter senare kom också 2–0 och Brynäs tog en välbehövlig timeout när ungefär halva matchen hade avklarats.

Gästande Brynäs kom dock ut som ett helt nytt lag i den tredje perioden och inom loppet av en och en halv minut hade Sebastian Miedema och Linus Udd-Hellgren sett till så att det var likaläge med tiotalet minuter kvar av full tid.

Matchen fick sedan tas till sudden death efter en mållös fortsättning och där var det Färjestad som drog det längsta strået när man avgjorde efter tre minuter.

Brynäs innhar fortsatt förstaplatsen i tabellen och har endast tappat två poäng på åtta matcher.

Färjestads BK – Brynäs IF 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)
Skott: 29–31 (10–9, 10–10, 8–12, 1–0)
Utv: 0–2 (0–2, 0–0, 0–0, 0–0)