J18: Dubbla segrar under premiärhelgen

Brynäs tog sin andra raka seger i J18 Allsvenskan Norra när man besegrade Luleå med 6–3 på söndagseftermiddagen. Lagkapten Linus Udd-Hellgren svarade för två mål i segermatchen.

Efter kanonstarten mot Skellefteå på lördagen följde J18 upp det med ännu en fin match i Allsvenskan Norra, nu mot Luleå. Men det började inte allt för bra för hemmalaget. Luleå tog ledningen med 0–1 med blotta nio sekunder kvar i sitt powerplayläge och Brynäs fick börja jaga direkt när det återstod åtta minuter av den första perioden. Det gick också hyfsat bra och när Sebastian Sundlöv kunde kvittera till 1–1 var det just det som var resultatet efter 20 minuter.

Men den andra perioden fick i stort sett samma ansikte, i alla fall till en början. Mitt i perioden återtog Luleå ledningen – även denna gång i powerplay – men då var Brynäskaptenen Linus Udd-Hellgren relativt snabb med att kvittera till 2–2.

Därefter tog Brynäs över mer och mer och Abbe Broberg och Gabriel Seger såg, med var sitt mål, till att det var 4–2 på tavlan efter två spelade perioder. Lagkapten Udd-Hellgren öppnade sedan den tredje perioden med att skicka in 5–2 och när sedan Oskar Kvist kunde sätta 6–2 kändes matchen så gott som över.

Luleå kröp förvisso närmare när man gjorde 6–3, men Brynäs behövde aldrig riktigt oroa sig för poängen. Man höll nämligen ifrån hela vägen till slutsignalen och de två inledande matcherna i Allsvenskan Norra har alltså bjudit på full pott – 6 poäng.

Brynäs IF – Luleå HF 6–3 (1–1, 3–1, 2–1)
Skott: 26–34 (9–11, 10–6, 7–17)
Utv: 12–8 (6–4, 4–4, 2–0)