U16: Uddamålsförlust i Karlstad

U16 fick jobba från underläge hela matchen när man spelade borta mot Färjestad på fredagen. Med 2–2 på tavlan inför den tredje perioden tog dock hemmalaget ledningen med 3–2 och vann till slut också matchen med de siffrorna.

Brynäs fick en jobbig start på bortamatchen mot Färjestad. Redan 49 sekunder in på matchen gjorde hemmalaget 1–0 på Adam Matson och det blev att jobba i uppförsbacke direkt. Men man kom tillbaka in så småningom och precis när powerplayet rann ut kunde Adam Melkersson kvittera till 1–1.

Mitt i perioden tog hemmalaget tillbaka ledningen och det var 2–1 på tavlan inför den andra perioden. Där vann dock Brynäs med 1–0 efter att Rasmus Hjalmarsson kvitterat i ett nytt powerplay och det var likaläge när det skulle avgöras.

I den tredje perioden hann det dock bara gå sex minuter innan hemmalaget tog ledningen ännu en gång, och trots att Brynäs kämpade på för en kvittering så kom det aldrig någon och man föll därmed med uddamålet i Löfbergs Arena.

Färjestads BK – Brynäs IF 3–2 (2–1,  0–1, 1–0)
Skott: 29–33 (13–11, 7–11, 9–11)
Utv: 33–8 (6–2, 2–2, 25–4)

1–0 (0.49) Oscar Lawner
1–1 (4.44) Adam Melkersson (Rasmus Hjalmarsson, Filip Ek) PP1
2–1 (9.59) Albin Wall (Albert Johansson) PP1
2–2 (31.54) Rasmus Hjalmarsson (Axel Westlund, Filip Ek) PP1
3–2 (46.31) Erik Lindskog