U16: Tennissiffror mot Västerås

U16 tog en komfortabel seger hemma mot Västerås på lördagen. Oskar Kvist stod för två av målen när laget vann med tennissiffrorna 6–3.

Efter en tung förlust med uddamålet senaste gången Västerås kom på besök var det ett taggat Brynäs som tog emot laget denna lördag. Knappt tolv minuter in på den första perioden tog man också ledningen då Noel Engstam kunde hitta rätt med ett stenhårt skott.

Rasmus Hjalmarsson utökade sedan till 2–0 på en retur och man fick en smakstart på periodens andra halva. Västerås kom dock närmare i och med sin reducering till 2–1, men Brynäs höll ledningen perioden ut.

I den andra perioden gick det dock sedan snabbt när Victor Barrögård och Oskar Kvist skickade in ett mål vardera inom loppet av 43 sekunder och det stod 4–1 på tavlan. Men med bara fem sekunder kvar av den andra perioden kunde Västerås reducera ännu en gång när man fick spela powerplay.

Brynäs fortsatte dock på den inslagna vägen och innan fyra minuter hade spelats av den tredje perioden blev Oskar Kvist tvåmålsskytt när han satte 5–2. Det blev till slut seger med 6–3 för laget sedan även Viktor Persson skickat in pucken i nätet och Brynäs tog tre sköna poäng.

Brynäs IF – VIK Västerås HK Ung 6–3 (2–1, 2–1, 2–1)
Skott: 46– 30 (18–14, 15–10, 13–6)

1–0 (11.50) Noel Lengstam (Max Grundvall)
2–0 (15.21) Rasmus Hjalmarsson (Viktor Persson)
2–1 (15.54) Ludwig Månegarm (Lucas Ramberg, Andreas Nygård)
3–1 (35.20) Victor Barrögård
4–1 (36.03) Oskar Kvist (David Olsson, Noel Lengstam)
4–2 (39.55) Melker Eriksson (Anton Edlund) PP1