U16: Serieseger efter bortakross

U16 är seriesegrare i U16 Elit Västra. Man vinner serien med en poängs marginal efter att ha vunnit sista matchen mot Forshaga med 7–1.

Brynäs hade en ganska enkel resa när man skulle spela seriens sista match på lördagen. Tabelljumbon Forshaga väntade på bortaplan och i den första perioden mäktade Brynäs med hela tre mål mot hemmalagets noll, och två av dessa kom dessutom i numerärt underläge.

Man fortsatte också på samma sätt i den andra perioden och Isac Enmarker passade då på att göra 0–4, även det i boxplay. Men därefter fick Forshaga lite bättre koll på sitt powerplayspel och Albin Mörck fick släppa ifrån sig sin nolla när det blev 1–4.

Det gick dock aldrig för Forshaga att rubba Brynäs. Den tredje perioden vann bortalaget med 3–0 efter att Rasmus Hjalmarsson, Hannes Nordström samt Isac Enmarker nätat och Brynäs vann till slut matchen med 7–1.

Forshaga IF – Brynäs IF 1–7 (0–3, 1–1, 0–3)
Skott: 17–53 (2–20, 6–13, 9–20)
Utv: 6–12 (4–4, 2–6, 0–2)

0–1 (1.28) Anton Åhrlin (Oskar Kvist) SH1
0–2 (13.45) Oskar Kvist
0–3 (18.48) Abbe Broberg SH1
0–4 (24.14) Isac Enmarker SH1
1–4 (36.22) Albin Höglund (Robin Edholm, Joel Viborg) PP1
1–5 (44.24) Rasmus Hjalmarsson (Hannes Nordström, Filip Ek)
1–6 (53.13) Isac Enmarker (Hannes Nordström, Rasmus Hjalmarsson)