U16: Brobergs hattrick sänkte Leksand

Brynäs tog hem en storseger i seriens nästsista omgång mot dalmasarna. Slutresultatet skrevs till hela 9-1, efter bland annat ett tvättäkta hattrick av Abbe Broberg i den andra perioden.

Det var en lång och fartfylld spelsekvens som inledde den första perioden. Brynäs tog tag i taktpinnen direkt och var nära att ta ledningen med avslutet satt inte. Nollan bakom Leksandsmålvakten sprack efter cirka 15 minuter spelade när Marcus Uusitalo avlossade ett hårt skott från blå som gick rakt in i nätmaskorna. Axel Westlund ökade på till 2-0 innan Oskar Kvist kunde få stå helt ren i slottet och skicka in 3-0 som blev ställningen efter en spelad period, en period där hemmalaget vann skotten med hela 19-1.

Den andra perioden hann knappt börja innan Abbe Broberg gjorde sitt första mål, 4-0 kom efter bara 26 sekunder och det i numerärt överläge. Hemmalaget slarvade lite i försvarsspelet vilket ledde till att Leksand fick till ett friläge men Mattsson var fortsatt säker i Brynäskassen. Oskar Kvist, som var i fin poängform denna kväll, tog in pucken helt på egen hand i offensiv zon och skickade en fin passning till Abbe Broberg som bara kunde slå in pucken till 5-0, Broberg skulle dock inte bli ensam målskytt i den andra akten. Efter att han fullbordat sitt hattrick till 6-0, och när bara sex sekunder återstod, noterades även David Olsson i målprotokollet och efter fyrtio spelade minuter stod det 7-0 på tavlan.

Edvin Färnstrand inledde målskyttet i den tredje och sista perioden när han ökade på till 8-0, även det målet kom i numerärt överläge. Brynäs skulle dock dra på sig en utvisning, den enda i matchen, men den skulle visa sig bli kostsam. Leksand utnyttjade läget och fick in reduceringspucken i Brynäsmålet. Men det var också den enda pucken Mattsson skulle släppa förbi sig denna kväll. Adam Melkersson satte spiken i kistan med 9-1 efter nästan halva perioden spelad och därmed tog Brynäs hem alla tre poängen i jakten på seriesegern.

Brynäs IF - Leksands IF 9-1 (3-0, 4-0, 2-1)
Skott: 51-14 (19-1, 20-5, 12-8)
Utv: 2-10 (0-4, 0-2, 2-4)