J20: Stark bortaseger mot Örebro

Det var riktigt nära att Örebro skulle äta upp det försprång J20 hade skapat sig, men man lyckades hålla ifrån och med ett avslutande powerplaymål från August Berg kunde laget vinna med 4–2 på bortaplan.

Brynäs hade en bra dag i Örebro, i alla fall i de två första perioderna. Alexander Bjurström inledde målskyttet med att göra 0–1 efter man spelat 15.01 av den första perioden. Sedan passade Oliver Nordberg på att fylla i med 0–2 i slutet av andra och det kändes som att Brynäs skulle få det enkelt i tredje.

För när Gabriel Seger där satte 0–3 var det nog inte riktigt någon som trodde att Örebro skulle komma tillbaka in i matchen. Men det gjorde man, i alla fall till viss del. Hemmalaget kröp närmare till 2–3 och när Brynäs dessutom fick klara av en utvisning kändes det som att kvitteringen var på väg.

Laget klarade dock boxplayspelet och när man själva sedan fick spela powerplay kunde August Berg göra 2–4 och ge laget ett visst andrum. Örebro pressade sedan på mot slutet men 2–4 blev slutresultatet i matchen.

Örebro HK – Brynäs IF 2–4 (0–1, 0–1, 2–2)
Skott: 28–25 (8–9, 7–9, 13–7)
Utv: 6–8 (0–4, 4–2, 2–2)