J20: Förlust mot Malmö

Det blev grinigt och målrikt när J20 tog emot Malmö i Gavlerinken på lördagen. Trots en tät batalj där Brynäs både hade ledningen och låg under kunde gästerna avgöra med bara 31 sekunder kvar av ordinarie tid, då det till slut blev 5–6.

Efter några riktigt tunga matcher i Topp 10-spelet fick Brynäs en bra start på matchen mot Malmö på lördagsförmiddagen. I matchens första powerplay kunde Erik Broman sätta 1–0 på gästernas målvakt och man fick den inledning man ville ha.

Men det blev en match där bägge lagen följdes åt i princip hela tiden. Malmö kom snabbt tillbaka och kvitterade och trots att Adam Boqvist sedan gjorde 2–1 mitt i perioden kunde gästerna både kvittera och ta ledningen när Brynäs åkte på ett matchstraff för slashing.

Brynäs gav dock inte upp och bara två minuter in på den andra perioden kunde Filip Sarlind kvittera till 3–3 på egen hand. Mittenakten gick sedan mållös och det var helt lika inför avslutningen. När man sedan hade spelat 21 sekunder av den tredje perioden gjorde Adam Hirsch 4–3, i powerplay, och Brynäs hade en riktigt bra utdelning i det numerära överläget.

Men som tidigare kom Malmö tillbaka och genom två snabba mål stod det helt plöstligt 4–5 på tavlan istället. När gästerna dock också fick ett matchstraff, för checking to the head, kom kvitteringen genom Oliver Nordberg och det såg då ut som att lagen skulle få dela på poängen.

Malmö hade dock andra planer. Med bara 31 sekunder kvar av matchtiden gjorde bortalaget 5–6 på Samuel Ersson och Brynäs hann då aldrig komma tillbaka och kvittera ännu en gång. Serieledande Malmö tog därmed med sig alla tre poäng från Gavlerinken och Brynäs har det fortsatt tufft i serien.

Brynäs IF – Malmö IF 5–6 (2–3, 1–0, 2–3)
Skott: 35–19 (13–6, 14–8, 8–5)
Utv: 31–33 (27–2, 2–6, 2–25)