J18: Hattrick av Deutsch mot Modo

J18 vände och vann hemma mot Modo på lördagen, mycket tack vare Gabriel Deutsch. Forwarden gjorde hattrick när man till slut vann med 4–3.

Brynäs hade det svårt med Modo hemma i Gavlerinken på lördagen. Bortalaget tog ledningen mitt i den första perioden och trots att Brynäs bland annat sköt i målramen när man gick över i mittenakten så var det istället Modo som då utökade till 0–2.

Laget höll dock sig lugna och fortsatte att jobba på på isen. Detta gav också utdelning till slut och i ett powerplay i den andra perioden kunde Gabriel Deutsch spräcka målnollan när han reducerade till 1–2. Det skulle sedan handla om just honom fortsättningsvis också.

Deutsch var nämligen den som gjorde matchens två efterföljande mål, till 2–2 i andra och sedan 3–2 i tredje, och han svarade för ett härligt hattrick när Brynäs vände det underläge man hamnat i.

Han var sedan också nära att även göra ett fjärde mål när Modo plockade ut målvakten i båset, men Deutsch valde istället att passa över pucken till Simon Appelquist och han satte då 4–2 i tom kasse. Modo fortsatte dock att spela med utplockad målvakt och man lyckades även skicka in 4–3 på Samuel Ersson.

Men när den reduceringen kom från bortalaget var det för lite tid kvar på klockan och Brynäs kunde hålla ifrån och vinna med 4–3.

Brynäs IF – Modo Hockey 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)
Skott: 33–48 (8–15, 13–18, 12–15)
Utv: 8–16 (4–0, 4–4, 0–12)