J18: Brynäs vände och vann

J18 hamnade tidigt i underläge borta mot Luleå på söndagen. Men genom två starka perioder vände man 3–1 till 4–5 och vann till slut sin andra match på två dagar.

Brynäs fick en riktigt jobbig start på bortamatchen mot Luleå. Redan efter 41 sekunder kunde hemmalaget ta ledningen med 1–0, och fem och en halv minut senare kom också 2–0 på Samuel Ersson. Laget fick då börja jobba i uppförsbacke nästan på en gång, men man fick i alla fall lite känn på Luleå när lagkapten Linus Udd-Hellgren reducerade till 2–1 i powerplay.

Luleå utökade dock till 3–1 nästa gång Brynäs satt utvisade och det var ställningen inför den andra perioden. Men sedan började vändningen komma från Brynäs sida. Med den andra periodens två enda mål såg Linus Udd-Hellgren och William Alftberg till att det var 3–3 när den tredje perioden drog igång.

Där gick det dock åter lite tungt för bortalaget. I ett Brynäspowerplay mitt i perioden kunde Luleå vända och skicka in 4–3 i sitt boxplay. Men Brynäs gav inte upp i första taget. Pontus Andersson kvitterade till 4–4 med fyra och en halv minut kvar av matchtiden och när Simon Appelquist sedan kunde göra 4–5 bara 15 sekunder senare var vändningen fullbordad.

Brynäs höll sedan ledningen perioden ut, trots att Luleå plockade ut sin målvakt, och man tog sex av sex poäng i helgens matcher.

Luleå HF – Brynäs IF 4–5 (3–1,0–2, 1–2)
Skott: 26–25 (7–7, 7–10, 12–8)
Utv: 10–31 (4–4, 2–27, 4–0)