J18: Brynäs nollade Örebro

Segrarna fortsätter att trilla in för J18 i Allsvenskan och man börjar mer och mer befästa sin plats på toppen. På onsdagen kom en bortaseger mot Örebro och efter bland annat två mål av Simon Appelquist vann Brynäs till slut med 4–0.

Brynäs fortsätter att vara otroligt starka i J18 Allsvenskan Norra. Efter att endast ha tappat poäng i en enda match av de 13 som hade spelats fortsatte man också på segerspåret när Örebro stod för motståndet på bortaplan under onsdagskvällen.

I seriens 14:e match tog Brynäs nämligen kommandot direkt och efter sex minuter hittade Simon Appelquist nätmaskorna med 0–1 efter framspelning av Gabriel Deutsch och Adam Bäckehag. Appelquist fortsatte också på samma spår i den andra perioden och när laget fick spela fem-mot-tre kom också 0–2 från hans klubba.

Pontus Andersson fyllde sedan i med 0–3 bara några minuter senare och Brynäs gick därmed mot ännu en fin seger i serien. När den tredje perioden sedan blev mållös väldigt länge tog Örebro timeout och plockade ut sin målvakt i båset för en extra utespelare.

Men det straffade sig. Med bara en enda sekund kvar på klockan kunde Max Lundén sätta 0–4 i tom kasse och det blev därmed matchens slutresultat efter att Samuel Ersson dessutom hållit nollan.

Örebro HK – Brynäs IF 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
Skott: 19–34 (4–9, 8–14, 7–11)
Utv: 8–8 (2–4, 4–4, 2–0)