J18: Brynäs bortaslog Skellefteå

Det blev en bra dag för J18 när man ställdes mot Skellefteå på bortaplan. Efter att ha dragit ifrån till 3–0 på två spelade perioder blev det för svårt för hemmalaget att hämta ikapp och Brynäs vann till slut med 5–1.

Brynäs hade en riktigt bra dag när man spelade match i Skellefteå Kraft Arena på lördagen. Redan tre minuter in på den första perioden kunde Simon Appelquist sätta 0–1 på motståndarnas målvakt Erik Åström. Victor Söderström följde sedan upp med 0–2 bara 53 sekunder in på den andra perioden och Brynäs kopplade ett fint grepp om matchen.

Med två och en halv minut kvar av mittenakten gjorde Simon Appelquist sitt andra mål för matchen fram till 0–3 och det kändes som att det var Brynäs match helt och hållet. När sedan lagkapten Linus Udd-Hellgren gjorde 0–4 i början av den tredje perioden var det så gott som klart.

Skellefteå reducerade förvisso en gång i matchen när man fick spela powerplay, men det kunde inte störa Brynäs särskilt mycket. Max Lundén avslutade målskyttet med att sätta 1–5 i tom kasse och det var också de siffrorna som blev slutresultatet i matchen.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 1–5 (0–1, 0–2, 1–2)
Skott: 36–33 (11–12, 10–11, 15–10)
Utv: 6–8 (0–2, 4–2, 2–4)