U16: Storseger hemma mot Leksand

U16 vände och vann hemma mot Leksand på söndagseftermiddagen. Hela 8–3 blev det på resultattavlan efter att Brynäs vänt underläge 0–2 samt tryckt gasen i botten i den tredje perioden.

Det var Gävle/Daladerby som gällde i Gavlerinken på söndagen. Brynäs och Leksand drabbade då samman i U16 Elit Västra och det blev en tuff start på matchen för hemmalaget. Leksand tog nämligen ledningen redan efter 1.26 och när sedan 0–2 kom några minuter senare kändes det som att flytet inte riktigt fanns där för Brynäs till en början.

Men i periodens andra halva spottade man upp sig och genom Rasmus Hemström och Alexander Ljungkrantz var det kvitterat till 2–2 efter 20 minuter. Den andra perioden gick sedan i vågor, men när Brynäs åkte på en 2+2-utvisning för crosschecking och abuse så kunde Leksand återigen ta ledningen – då med 2–3.

Brynäs var dock med i matchen trots det. Man öste på skott framåt och det gav resultat även i den andra perioden, som också fick två hemmamålskyttar. Denna gång var det Adam Dahlström och Simon Hedlund som stod för målen och det var 4–3 till Brynäs efter två perioder.

Den tredje perioden ägde sedan Brynäs totalt och man vann även skottstatistiken där med 19–2. Målen kom också – hela fyra stycken – genom Max Grundel, som gjorde två, Hugo Sjölander samt Anton Casselstål. Brynäs vann därmed matchen med hela 8–3 och kampas fortsatt om förstaplatsen med Färjestad.

Brynäs IF – Leksands IF 8–3 (2–2, 2–1, 4–0)
Skott: 57–18 (20–7, 18–9, 19–2)
Utv: 6–4 (2–4, 4–0, 0–0)

0–1 (1.26) John Blank (Olle Blank, Viktor Hansson-Lindblom)
0–2 (4.58) Victor Olsson (Vincent Reimer, Isak Rosén)
1–2 (11.39) Rasmus Hemström (Alexander Ljungkrantz)
2–2 (18.58) Alexander Ljungkrantz (Gustav Zetterquist)
2–3 (31.50) Vincent Reimer (Isak Rosén, Edwin Nielsen) PP1
3–3 (35.08) Adam Dahlström (Anton Casselstål)
4–3 (36.30) Simon Hedlund (Hampius Engman)