J18: Straffseger mot Leksand

J18 tog med sig två poäng från rivalmötet mot Leksand på torsdagskvällen. Segermålskytt blev Simon Appelquist som avgjorde matchen på suddenstraffar, 3–2, medan Johannes Persson räddade tre av de fyra straffar han fick emot sig.

Det var en intressant match som tog plats i Gavlerinken på torsdagskvällen. Ett derby mellan Brynäs och Leksand brukar alltid ha hög intensitet, starka känslor och fint spel, men det blev inte riktigt så  just denna gång. Hemmalaget Brynäs är redan klara för Allsvenskan efter nyår medan Leksand desperat försöker spela in så många poäng som möjligt för att klara sig över strecket.

Därför blev det tufft för gästerna när Brynäs inledde starkt på sin hemmaplan. På åtta minuter hade man nämligen gått upp till 2–0, genom mål av William Alftberg i powerplay och Emil Lindgren i fem-mot-fem, och det blev en tidig timeout för dalmasarna denna kväll.

Efter det jobbade man sig dock ikapp och Leksand lyckades även både reducera och kvittera innan den första perioden tagit slut. Och så stod det sedan – hela matchen. Lagen lyckades inte få in några fler mål alls och man fick därmed dela på poängen.

Matchen gick sedan genom en mållös sudden death-period och det hela fick avgöras i en straffläggning. När man även där drog jämnt ut, genom mål av Simon Appelquist samt Dennis Finn-Olsson, så blev det suddenstraffar. Där var lagen smarta och skickade ut sina tidigare målskyttar, men då var det bara hemmalagets som kunde näta en ny gång. Simon Appelquist blev därmed den avgörande målskytten i matchen när Brynäs tog två poäng.

Brynäs IF – Leksands IF 3–2 (2–2, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
Skott: 28–28 (8–11, 7–8, 9–6, 3–3, 1–0)
Utv: 6–10 (2–4, 2–6, 2–0, 0–0, 0–0)

1–0 (4.39) William Alftberg (Gabriel Deutsch, Sebastian Sundlöv) PP1
2–0 (8.09) Emil Lindgren (Viktor Persson, Sebastian Sundlöv)
2–1 (13.04) Gabriel Olsson (Adam Bäckehag, Nils Åman)
2–2 (16.01) Nils Åman
3–2 (STR) Simon Appelquist