J18: En poäng mot Grums

J18 slutar på en andraplats i Elit Västra efter en poäng borta mot Grums på söndagen. Hemmalaget avgjorde i sudden death när det blev 4–3 i Billerudshallen.

Victor Söderström satte målet som tog matchen mot Grums till förlängning.

Efter den starka segern i seriefinalen mot Färjestad på lördagen var det på söndagseftermiddagen dags för J18 att ta sig an Grums i den sista matchen i serien. När lagen möttes i Gavlerinken stod Brynäs som vinnare med 4–1, men i returmötet blev det tuffare för serieledarna.

Det blev nämligen en mållös förstaperiod och sedan fick gästande Brynäs en mardrömsstart på mittenakten. Inom loppet av 52 sekunder hade hemmalaget Grums lyckats sätta två puckar bakom Albin Mörck och det var nästintill chocktillstånd hos de vitklädda.

Man kom dock tillbaka in i matchen när Simon Appelquist reducerade till 2–1, men resten av perioden gick fram och tillbaka utan att några fler mål föll. Det blev därmed högintressant i den tredje perioden och inom loppet av en halv minut hade bägge lagen nätat en gång vardera, vilket gjorde att det stod 3–2 sex minuter in på perioden.

Bortalaget kom sedan ikapp och kvitterade till 3–3 genom Victor Söderström och det var även det sista målet som föll under ordinarie tid. Därefter hann bara sex sekunder passera av sudden death innan Grums avgjorde med sitt 4–3-mål.

Brynäs tog därmed en poäng i matchen och eftersom att Färjestad går mot tre poäng i sin match så slutar Brynäs tvåa i tabellen efter en stark höst. Nu väntar spel i J18 Allsvenskan Södra efter jul- och nyårshelgerna.

Grums IK – Brynäs IF 4–3 (0–0, 2–1, 1–2, 1–0)
Skott: 35–40 (13–11, 11–13, 10–16, 1–0)
Utv: 2–6 (0–2, 0–2, 2–2, 0–0)