J18: Brobergs hattrick sänkte Färjestad

J18 tog en tung seger borta mot Färjestad på lördagseftermiddagen. Stor segerhjälte blev Abbe Broberg, som gjorde hattrick, och Adam Matsson, som räddade 25 av 26 skott när Brynäs vann med 4–1.

Brynäs hade en hyfsat bra dag i Värmland på lördagen. I Kobbs Arena i Karlstad ställdes man mot Färjestad, som man ju tampas med om förstaplatsen i J18 Elit Västra, och det blev en jämn match till en början. Brynäs var dock först att näta i matchen och detta när målfarlige Abbe Broberg satte sitt tionde mål för säsongen fram till 0–1 efter 12.55.

Bortalaget fortsatte sedan på samma spår och med minuten kvar av den första perioden kunde Simon Appelquist sätta 0–2 på hemmalagets målvakt. En bra start alltså för de vitklädda som kom ut till den andra perioden med stärkt självförtroende. Där gick det dock bara tre minuter innan Adam Matsson fick ge upp sin nolla i och med Albert Johanssons reduceringsmål, men närmre än så kunde inte hemmalaget komma denna gång.

Abbe Broberg fortsatte att vara bra i matchen och 17.33 in på mittenakten gjorde han sitt andra mål för dagen när han utökade bortaledningen till 1–3. Broberg passade även på att göra ett hattrick när den tredje perioden drog igång. Med sitt mål fram till 1–4 såg han till att fixa sitt tolfte mål för säsongen samtidigt som han spelade hem tre poäng till Brynäs, som nu också kniper förstaplatsen från Färjestad – dock på samma poäng men med bättre målskillnad.

Färjestad BK – Brynäs IF 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)
Skott: 26–35 (7–13, 9–8, 10–14)
Utv: 4–10 (0–4, 4–4, 0–2)