J18: Seger mot Leksand

Torsdagskvällen bjöd på träningsmatch i derbyform när Leksands J18 besökte Gavlerinken och Brynäs och det skulle bli en rätt så målrik tillställning. Totalt fick publiken se hela sju mål och fyra av dessa kom från hemmalaget när man segrade med 4–3.

Det blev snabba ryck när J18 tog emot Leksand i Gavlerinken på torsdagskvällen. Redan efter elva sekunder åkte hemmalaget ut för en boarding när man gått in lite för hårt i en närkamp, men det boxplayspelet redde man snyggt ut och kunde sedan börja komma igång på rikigt.

Efter 3.47 kom sedan matchens första mål – även det från hemmalaget – när Gabriel Deutsch slog till med 1–0 på pass från nye Arvid Pålebo samt Oscar Birgersson. När perioden sedan började gå mot sitt slut kunde Leksand kvittera på Adam Matsson och det var likaläge inför mittenakten.

Men Brynäs skulle ta tillbaka sin ledning. 3.07 in i den andra perioden kunde nytillkomne Jesper Eriksson göra 2–1 och några minuter senare följde Gabriel Deutsch upp med sitt andra mål för matchen fram till 3–1. Men när Brynäs sedan drog på sig en utvisning tog det endast nio sekunder för gästerna att krypa närmare till 3–2.

Detta var således ställningen när man drog igång den tredje perioden och matchen skulle få ännu en tvåmålsskytt när Jesper Eriksson utökade till 4–2 efter en fin soloprestation. Leksand reducerade dock efter bara ett par minuter och det blev spännande när matchen tickade iväg. Gästerna tog till slut ut målvakten, men Adam Matsson kunde hålla tätt i slutet och Brynäs tog hem segern.

Brynäs IF – Leksands IF 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Skott: 24–32 (7–11, 11–12, 6–9)
Utv: 33–8 (2–4, 2–0, 29–4)