U16: Fyra i USM

Brynäs slutar fyra i USM-slutspelet efter en bronsförlust mot Örebro. Trots att man var ikapp till 2–2 halvvägs in i matchen drog Örebro ifrån och det blev till slut 2–6.

Brynäs fick en drömstart genom Abbe Broberg, men sedan tog Örebro över matchen.

Efter semifinalsförlusten mot Djurgården verkade Brynäs ha det svårt att ladda om inför en bronsmatch dagen efter. Den tunga förlusten verkade ligga och störa laget och det såg så ut trots att man fick en drömstart på matchen när Abbe Broberg gjorde 1–0 efter en fin dragning.

Men Örebro kom tillbaka och när laget var framme och störde Albin Mörck så pass att han till och med tappade masken tilläts man ändå att fortsätta spela och 1–1 var då ett faktum knappt fem minuter in på matchen. När Brynäs sedan drog på sig en utvisning för hakning i den andra perioden kunde Örebro också göra 1–2 i det numerära överläget.

Brynäs hade dock inte givit upp så snabbt och bara fyra minuter hann passera innan Axel Westlund dunkade in 2–2 från sin backplats. Men det roliga slutade där för dagens hemmalag. Örebro gjorde 2–3 innan perioden var över och när det sedan vankades tredje blev det som en ketchupeffekt målmässigt.

2–4 gjorde de vitklädda efter 10.33 och när man sedan återigen fick chansen i ett powerplay kom också 2–5 som ett brev på posten. För att göra saken ännu värre gjorde Örebro sedan också 2–6 och det var det som blev slutresultatet.

Brynäs slutar alltså på en fjärdeplats i USM efter finallagen Djurgården/Frölunda och Örebro.

Brynäs IF – Örebro HK 2–6 (1–1, 1–2, 0–3)
Skott: 25–35 (8–10, 7–9, 10–16)
Utv: 8–4 (4–2, 2–2, 2–0)