U16: Två mål av Barrögård när Brynäs vände och vann

Victor Barrögård var het när U16 Elit Västra drog igång på lördagseftermiddagen. Med två mål såg han till att dels kvittera men också punktera bortamatchen mot Västerås.

U16, här i TV-puckströjorna, vann bortamatchen mot Västerås.

U16, tillika Gästriklands TV-puckslag, fick en tuff inledning på seriestarten borta mot Västerås. Under lagets första boxplay för säsongen hittade hemmalaget nätmaskorna bakom Albin Mörck och det var 1–0 efter den första perioden.

Västerås drog därefter på sig fyra raka utvisningar och till slut kunde också Brynäs kvittera i powerplay. Då var det Victor Barrögård som slog till på pass av Axel Westlund och den tredje perioden blev högintressant för avgörandet i matchen.

Där var det återigen Axel Westlund som var passningsläggare, men målskytten hette Adam Melkersson när Brynäs tog ledningen med 1–2. Västerås tog sedan timeout med fyra och en halv minut kvar att spela och de fick ett ypperligt läge för en kvittering när Brynäs åkte på en utvisning för crosschecking. Men när laget plockade ut målvakten klev Victor Barrögård fram igen och han skickade in 1–3 i den öppna kassen då det återstod 22 sekunder.

Brynäs vann därmed seriepremiären med 3–1 och man har en bra känsla med sig inför söndagens hemmamatch mot Färjestad.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)
Skott: 23–28 (15–6, 5–11, 3–11)
Utv: 12–10 (4–2, 6–2, 2–6)