U16: Målfest när Brynäs besegrade Färjestad

U16 tog med sig alla tre poäng när man tog emot Färjestad i hemmapremiären. Anton Åhrlin blev tvåmålsskytt och Oskar Kvist gjorde ett mål och två assist i segermatchen.

Anton Åhrlin gjorde två av de sex målen.

Brynäs fick en riktig smakstart på hemmapremiären mot Färjestad på söndagskvällen. Redan efter en minut satte man första målet, då Oskar Kvist snyggt kunde hitta nätmaskorna bakom gästernas Joar Carlén. Men det var därefter en väldigt tät match och Färjestad kom ikapp Brynäs nästan hela tiden. När Brynäs gjorde 2–1 snabbt efter Färjestads kvittering, ja då var gästerna tillbaka med en ny kvittering några minuter senare.

Så höll det också på fram till mitten på den tredje perioden. Efter att Färjestad då kvitterat till 4–4 så skulle Brynäs dra ifrån. 5–4 satte Liam Hansson en minut och 24 sekunder senare och bara 32 sekunder efter det klev Isac Enmarker fram och gjorde 6–4. Då kändes också segern i hamn för Brynäs, som var både bättre och effektivare än sina gäster.

Men det skulle bli spännande, ändå, i matchen. Färjestad petade in en reducering till 6–5 med sju minuter kvar att spela och nerverna började krypa sig fram hos hemmalaget. Men efter en 2+10 för checking to the head från Färjestad med mindre än fyra minuter kvar av matchtiden fick man inte så lång tid på sig att jobba för en kvittering. Man lyckades till slut rycka målvakten med en minut och fem sekunder kvar, men då jobbade Brynäs på bra i defensiven och man lyckades knipa alla poäng i mötet.

– Vi spelar inte så bra idag, men det är starkt att vi vinner ändå. De får ju mycket spelvändningar mot slutet, men jag tycker att vi bryter ganska bra ändå, säger tvåmålsskytten Anton Åhrlin

Brynäs IF – Färjestads BK 6–5 (2–2, 2–1, 2–2)
Skott: 27–34 (7–13, 9–7, 11–14)
Utv: 14–20 (6–2, 2–6, 6–12)