J20: Övertygande säsongspremiär

Det blev en rejäl överkörning när J20 premiärspelade hemma mot Djurgården. Oliver Nordberg var hetast med ett mål och tre assist när laget vann med 6–2 under tisdagskvällen.

Efter att de båda träningsmatcherna mot Djurgården behövt avgöras efter antingen förlängning eller straffar förväntade sig nog publiken i Gavlerinken en jämn match i säsongspremiären. Brynäs hade dock andra tankar och man gav inte sina gäster en chans att komma från mötet med några poäng alls.

Även fast Djurgåren hade matchens första läge så var det Brynäs som hittade nätmaskorna först. Detta i matchens första powerplay, då backen August Berg skickade iväg ett skott som letade sig in i målet bakom Filip Larsson. Sedan låg Djurgården på för att försöka kvittera, men Oliver Dackell i hemmamålet sa bestämt nej till chanserna. Istället klev David Ojamäe in och utökade till 2–0 med sitt första mål i SuperElit och Brynäs hade övertaget i perioden. När man sedan också utökade till 3–0 genom Marcus Ersson var det klasskillnad mellan lagen.

Brynäs hann sedan öka på till hela 5–0 i början av den andra perioden, när Manne Mattisson och Oliver Nordberg fördes in i målprotokollet, innan Djurgården kunde reducera till 5–1. Men trots reduceringen kunde man helt enkelt inte hämta sig från övertaget Brynäs hade skapat sig och när Jesper Boqvist satte 6–1 i den tredje perioden var det så gott som klart. Gästerna reducerade ännu en gång när klockan tickade iväg på slutminuten och resultatet skrevs till slut till 6–2 i premiären.

– Jag börjar bra i första perioden och får en bra start, men det är ju viktigast att det går bra för laget så det är kul att kunna hjälpa till med poäng. Vi hade inte förväntat oss att det skulle gå så här bra, för det har varit jämna matcher på försäsongen, så det var riktigt kul att tvåla dit dem, säger poängbäste Oliver Nordberg

Brynäs IF – Djurgårdens IF 6–2 (3–0, 2–1, 1–1)
Skott: 28–33 (10–10, 8–16, 10–7)
Utv: 16–4 (14–2, 0–0, 2–2)