J20: Målfest när Mora kom på besök

J20 var aningen trögstartade när man tog emot Mora på hemmaplan under fredagskvällen. Gästerna hade ledningen efter den första perioden, men i den andra och tredje släppte Brynäs på bromsarna och körde fullt ut.

Brynäs var inte riktigt med i matchen under de första 20 minuterna hemma i Gavlerinken. 244 åskådare fick se Mora ta ledningen med 1–0 sent i perioden, när Niklas Sandberg lämnades ensam framför kassen, och det var resultatet i pausvilan.

Men när den andra perioden drog igång var det ett annat hemmalag som stod på banan. Oliver Nordberg fixade snyggt in kvitteringen när han skickade in en backhand i målet och efter det rullade det bara på för Brynäs. Det tog sedan mindre än en minut för Marcus Ersson att dunka in 2–1 från sin backplats och vändningen var komplett.

Mitt i perioden utökade därefter Jesper Boqvist till 3–1 när han snyggt satte pucken i krysset, men det var inte slut där från hemmalaget. Boqvists kedjekamrat Alexander Bjurström tog sats hela vägen från egen zon innan han skickade in 4–1 och strax efter det tog Mora timeout i samband med att Brynäs åkte på en utvisning. Den blev dock fruktlös och det stod fortsatt 4–1 efter två perioder.

Knappt sju minuter in på den tredje perioden small det sedan ännu en gång från Brynäshåll. Rasmus Sandin serverade Casper Evertsson med en klockren passning vid bortre stolpen och det var bara att knacka in den i målet. Cirka elva minuter senare gjorde också kapten Erik Broman mål då han utökade till 6–2 efter ett par snygga dragningar.

Oliver Dackell fick sedan släppa ett till skott förbi sig när Mora reducerade till 6–2, men trots det var Brynäs det starkare laget sett över 60 minuter och man tog rättvist med sig tre poäng.

Brynäs IF – Mora IK 6–2 (0–1, 4–0, 2–1)
Skott: 37–26 (8–7, 16–8, 13–11)
Utv: 6–8 (2–4, 4–2, 0–2)