J20: Förlust i Luleå

Ett J20 som inte kom upp i sin vanliga spelnivå föll mot Luleå på söndagen. Hemmalaget vann matchen med 4–2 efter att ha gjort två mål i tom kasse.

Jesper Boqvist och Marcus Ersson blev målskyttar mot Luleå.

Det var avvaktande spel i hela två perioder när Luleå och Brynäs drabbade samman i Coop Norrbotten Arena på söndagen. Trots 22 skott mot Brynäskassen och 25 mot Luleåkassen höll målvakterna sina nollor intakta och det blev istället den tredje perioden som blev högintressant för matchens utveckling.

När Brynäs utvisades för en crosschecking i inledningen på den tredje perioden trodde nog många att det till slut skulle smälla från hemmalaget Luleå. Men istället blev det tvärtom. Samuel Asklöf snodde åt sig pucken och skrinnade uppåt i banan, varpå han kunde skicka över pucken till en ren Jesper Boqvist, som distinkt satte 0–1 på Luleåmålvakten.

Kort efter målet bytte Luleå målvakt och in kom Oscar Masiello när Sebastian Wiklund klev av. Då verkade hemmalaget vakna till och man både kvitterade och vände på matchen efter 9.33 respektive 10.18. Kort därefter tog Brynäs en timeout och plockade ut Oliver Dackell i båset, men istället för en kvittering kunde Luleå göra 3–1 i tom kasse.

Men målen slutade inte där. Brynäs tog ut Dackell ännu en gång och då skickade Marcus Ersson in 3–2 med 46 sekunder kvar att spela. Som en chansning behöll Brynäs målvakten i båset men Luleå avgjorde definitivt matchen när man också gjorde 4–2 i tom kasse.

– Vi kommer inte upp alls i samma nivå som i matcherna mot Skellefteå. Vi fick inte igång spelet någonting, tycker jag. Det är en jämn match, men vi kommer inte upp i det spelet som vi brukar ha och vi får ingen energi när vi inte gör några mål. Vi gör ingen bra match helt enkelt, det är för mycket individuella misstag som fäller avgörandet, sammanfattar huvudtränaren Mats Bäcklin

Luleå HF – Brynäs IF 4–2 (0–0, 0–0, 4–2)
Skott: 34–34 (9–10, 13–15, 12–9)
Utv: 6–8 (2–2, 2–0, 2–6)